COVID SAFE TICKET PLUS - Run

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de Nationaal Park Run & Walk volgens de meest recente Covid-regelgeving en moeten we gebruik maken van het zogenaamde Covid Safe Ticket Plus.

We vragen alle deelnemers om naast het Covid Safe Ticket ook het mondmasker op de event site, bij start en aankomst en in Jeugdcentrum Asteroïde (bewaarplaats sporttassen & kleedkamers) te dragen.Tijdens het lopen of wandelen hoef je natuurlijk geen mondmasker te dragen.

VOOR HET COVID SAFE TICKET MOET JE AAN EEN VAN VOLGENDE VOORWAARDEN VOLDOEN :

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op vrijdag 18 februari); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op zaterdag 19 februari); geldigheid = dag van afname + 1 dag

 Kinderen onder twaalf jaar kunnen mits een geldig e-ticket aan het evenement deelnemen zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket. Zij dienen wel een mondmasker te dragen vanaf 6 jaar op de hierboven vernoemde locaties.

WAAR VIND IK MIJN COVID SAFE TICKET?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Het CovidSafe Ticket kan ook online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be. Opgelet! Zorg dat jouw QR-code duidelijk afgedrukt wordt.

HOE GAAN WE CONCREET TE WERK?

Voor je je borstnummer afhaalt moet je je CovidSafe Ticket laten checken:

  • Zet een mondmasker op
  • Hou minstens 1,5 m afstand
  • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
  • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
  • Hou een identiteitsbewijs bij de hand


Dit geldt ook voor de deelnemers die via een groep (bijvoorbeeld bedrijf) zijn ingeschreven. Iedere deelnemer (> 12 jaar) dient zich individueel en persoonlijk ter plaatse de dag van het event aan de Covid Safe Ticket stand aan te melden.

Ben je “Covid Safe”? Dan krijg je een Covid Safe polsbandje. Dit polsbandje geeft jou samen met je startbewijs (e-ticket) toegang tot het afhalen van jouw borstnummer/Walk polsbandje en moet je gedurende het hele event dragen/om hebben.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en kan je dus je startbewijs niet afhalen en niet deelnemen. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

WAAR EN WANNEER GEBEURT DE COVID SAFE-CHECK EN HET AFHALEN VAN HET STARTBEWIJS?

Voor je aan de inschrijvingszone aan Jeugdcentrum Asteroïde toekomt, passeer je onze COVID-Safe scanners. Hou steeds je mondmasker aan, totdat je over de startlijn gepasseerd bent. Dan mag het af.

HOE KRIJG IK TOEGANG TOT HET STARTVAK?

Enkel op vertoon van het Covid Safe polsbandje en je borstnummer/Walk polsbandje krijg je toegang tot het startvak. Wie geen Covid Safe polsbandje draagt, krijgt geen toegang tot het startvak.